Gyors reggeli tipp

Reggelire ideális diétázóknak egyaránt. Zsírszegény tehéntúrót keverj el zabpehellyel, egy pici vízzel és édesítőszerrel. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek. Minőségi szénhidrát, lassú felszívódású fehérjével. Egészségetekre!

A legtökéletesebb zabpalacsinta recept

Sziasztok, kedves Blogolvasók!

Hoztam nektek egy kis különlegességet. A diétám és életmódváltásom ideje alatt, a palacsinta hiányzott a legjobban. Akárhány palacsinta receptet kipróbáltam, egyik sem volt az igazi, sem ízre, sem kinézetre, letapadtak, elszakadtak és mindig csalódott voltam. Végre találtam egy olyat, ami tuti biztos jó, finom és egészséges, diétába beilleszthető verzió. Lassú felszívódású minőségi szénhidrátokkal, és fehérjében is gazdag. A kalória tartalma nem túl magas, kedved szerint elkészítheted ebédre, reggelire, vagy csak néha nasi gyanánt. Íme a recept:

A legtökéletesebb zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • 2 db közepes vagy kis méretű tojás.
  • 20 gramm zabkorpa.
  • 55 gramm zabpehelyliszt.
  • 1 csipet só.
  • 2 teáskanál Norbi Update Zero édesítőszer. (Vagy más édesítőszer ízlés szerint, az sem baj ha kihagyod belőle.)
  • 150 ml csökkentett zsírtartalmú tej. Én 0,1%-os zsírtartalommal rendelkező tejet használtam hozzá, amit a Tescoban lehet kapni, kicsit drágább, de nem olyan zsíros.
  • Kevés víz.
  • Fél teáskanál sütőpor.
  • Ízlés szerinti töltelék.

Elkészítése:

A két tojást a tejjel simára keverem. Majd beleteszem a zabkorpát, a csipet sót és a zablisztet, sütőport is. Simára keverem simét, majd mehet bele az édesítőszer. Én robotgéppel dolgoztam. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy sűrűbb palacsintatészta állagot kapjunk, ne túl folyósat. Hűtőben 2-2,5 órát pihentetem. Ez nagyon fontos, ekkor megdagad benne a zab, minden formában. Ha letelt az idő akkor kiveszem, látom, hogy jó sűrű lett. Annyi vizet teszek hozzá, hogy ismételten azt a folyósabb állagot visszakapjam, amit a pihentetés előtt.

Teflon serpenyőben, ZSIRADÉK NÉLKÜL IS KI LEHET SÜTNI! NEM TAPAD LE, NEM TÖRIK EL, NEM ESIK SZÉT!

Szép barnára sütjük, mind a két oldalát, majd ízlés szerint töltjük. Én sovány tehéntúrót tettem bele egy kis édesítőszerrel elkeverve, valamint Norbi Update édesítőszerrel készült barack lekvárt. Mehet bele mák, dió, fahéj, mogyorókrém, más lekvárok és fehérje "puding" is. A lényeg hogy ne tartalmazzon cukrot és sok zsírt.

Nekem ebből az adagból 7 kisebb darab lett, de egész vaskosak, nem az a vékony fajta.

Tápanyag tartalma a töltetlen paliknak:

  • 518 kcal.
  • 39 gramm fehérje.
  • 57 gramm szénhidrát.
  • 18 gramm zsír.

Ez az összesre vonatkozik, ami egyáltalán nem vészes.

Jó étvágyat!

Reggeli variáció - Fehérjés zabkása

Ez az egyik kedvenc reggelim, ami pillanatok alatt elkészül. Minőségi szénhidrátban gazdag, fehérjében gazdag és finom, laktató. Elegendő energiát ad a nap kezdéséhez. Az anyagcserét pedig teljesen felpörgeti. Diétában is ajánlott, sportolók és testépítők előszeretettel fogyasztják.

Zabkása, csokis fehérjével

Hozzávalók:

  • Kb. 5 evőkanál (50 gramm), teljes kiőrlésű apró szemű natúr zabpehely.
  • 1 mérőkanál (kb. 15 gramm) csokoládés vagy vaníliás fehérjepor.
  • 150 ml víz.
  • Aszalt szilva 2 db.
  • Egy evőkanál hántolt mandulaforgács.

Elkészítése:

Egy edénybe tegyük bele a fehérjét és a zabpelyhet majd engedjünk hozzá vizet. Kis rózsán, alacsony lángon főzzük addig, amíg megpuhul és elkezd sűrűsödni, akár egy tejbegríz. Öntsük egy tányérba, szórjuk meg a tetejét mandulával és aszalt szilvával. Máris fogyasztható.

Aki szeretné az víz helyett készítheti 0,1%-os zsírtartalmú tejjel, de diétában inkább a tejet kerüljük ha lehet. Ízesíthető még édesítőszerrel, további ízű fehérjeporokkal, fahéjjal, zöld almával, akár bele is reszelhetjük, valamint egyéb magvakkal.

Jó étvágyat, szép napot!

Zabkása

A gabonák közül az egyik legízletesebb a zab, melyet sokféleképpen lehet elkészíteni. Pelyhesített formája az egyik legkedveltebb reggeli, és a müzlik fontos alapanyaga is. Ismerjük most meg a zabkását, mely ízletes, fűszeres finomság a téli időszakra.

A zab az egyik legfinomabb gabonafajta, a gyerekeknek is nagy kedvence. Édeskés íze miatt remekül illik süteményekhez, édességekhez, valamint a reggeli müzlinek is fontos alkotója. A zabkása Észak-Európában a mai napig nagy népszerűségnek örvendő étel, melyet főként melegen, finom fűszerekkel ízesítve készítenek el. Eredetileg a skótok nagy nemzeti étele.

Tápláló, emésztést segítő alapanyag

A zab fogyasztása kiváló egészségügyi hatásai miatt is ajánlott. A zab ugyanis rendkívül tápláló, energiát adó gabona, tartalmaz B1-, B5- és B6-vitamint, E-vitamint, rostot bőségesen, valamint vasat, foszfort és kalciumot is. Jótékony hatással van az emésztésre, segíti a székrekedést, valamint vérszegénység esetén is ajánlott a fogyasztása. Emellett orvosi vizsgálatok sora bizonyította már vérnyomást és koleszterint csökkentő tulajdonságát. A népgyógyászatban idegnyugtatóként és rossz alvás esetén is javasolják.

A zab és a zabkása emésztésre gyakorolt pozitív hatásait diétákban is előszeretettel használják. Mivel a zab jól telíti a szervezetet, fogyasztása után csak sokára alakul ki az éhségérzet, így akár napokig el lehet zabkásán lenni.

Zabkása: tápanyagban gazdag, egészséges étel

A zabkása elkészítése

Ha esetleg már unnánk a tejbegrízt és a tejberizst, mi is kipróbálhatjuk, hiszen elkészítése roppant egyszerű, csupán 5-10 percet vesz igénybe, íze viszont hihetetlenül fantasztikus. 1 adag elkészítéséhez forraljunk fel 3 dl tejet, majd tegyünk bele 5 dkg zabpelyhet. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik, majd adjunk hozzá fél teáskanál fahéjat és vaníliát, ízlés szerint locsoljuk meg mézzel, és keverjük alaposan össze. Tálaláskor adhatunk hozzá natúr joghurtot és friss gyümölcsöket is ízlés szerint.
(Forrás: hazipatika.com)
Szép napot!
Habcsók & Púder

Ha vérbeli nő vagy, akkor jó helyen jársz. Itt mindent megtalálsz, amire csak szüksége van egy modern hölgynek.

Íme:
- Divat
- Szépségápolás
- Sütés-főzés
- Lakberendezés
- Dekoráció
- Kézügyesség
- Ünnepek
- Életmód, egészség
- Kipróbált termékek
- Sport
- Szerelem
- Barátság
- Kultúra, programok
- Könyvek
- Mozi, filmek
- Események, sztárvilág
- Zene
- Videók

Minden nap, jövök bejegyzéssel, akár többel is! Ide érdemes visszatérni! Mentsd le az oldalt a kedvencek vagy könyvjelzők közé!
Kellemes böngészést kívánok!

Olvasd el ezeket is!
Oszd meg a bejegyzéseket!
Megosztás
Címkék