Sziasztok!

Tegnap voltam 1 órát edzeni a konditeremben és kértem személyre szóló edzéstervet, a személyiedzőtől, 3 napra osztja fel, plusz egy mintaétrendet is ír nekem. Holnapra kész lesz szóval reggel korán megyek is edzeni. Fél órát szaunáztam is negyed órás megszakítással, ami nagyon jól esett.

Sokan mondták már nekem azt, hogy edzés után fontos fehérjét, az az proteint bevinni a szervezetbe. Én a BioTech USA Shake fehérjeport választottam és van hozzá egy kis shakerem is. A "Dark Chocholate" ízesítésű nagyon finom, azt ajánlani tudom mindenkinek. Itt egy kis leírás a BioTech termékről, valamint a protein pótlás fontosságáról. Csináltam néhány képet is! (Forrás: http://shop.biotechusashop.hu/zsiregetok/ultra_loss_shake___500_g_334, valamint, http://www.zelenij.hu)

Az Ultra Loss Shake azért született, hogy a diétád élvezetes legyen. Nincs is annál jobb, mint édes kísértésbe esni egy desszerttel, ami valójában egy professzionálisan összeállított, hatékony fogyasztótermék. Öröm fogyasztani, miközben örömmel fogyaszt.

Hagyj ki egy étkezést, és jutalmazd meg magad egy desszerttel!

Akár intenzív fogyókúrába kezdesz, akár csak pár centitől szeretnél megszabadulni a kritikus helyeken, az Ultra Loss Shake hatékony segítőtársad lesz a misszióban. Csupán annyi a dolgod, hogy a fogyókúrád intenzitásától függően naponta egy-két étkezést a jóízű Ultra Loss Shake-kel helyettesítesz.

Kevés kalória, de annál több protein.

Nem fogsz éhezni, mert magas rosttartalma révén teltségérzetet ad a gyomornak, ugyanezek a rostok ráadásul az emésztésedet is helyreállítják, és optimálisra hangolják az anyagcserédet.

Egy adag csupán 99,3 kalóriát tartalmaz, viszont bővelkedik fehérjében, ami a hatékony testformálás alappillére. L-Karnitin tartalma felveszi a harcot a makacs zsírpárnákkal, miközben extra energiát biztosít a testedzéshez. Viszlát zsírpárnák, helló szép, feszes test!

Koplalás helyett egészséges diéta.

A tartós eredménnyel járó fogyókúra lényege nem az éhhalál. Különösen nem a sejtjeid szintjén, amelyeknek a megfelelő működéshez vitaminokra és ásványi anyagokra is szükségük van. Az Ultra Loss Shake kifejezetten a női szervezet igényeinek megfelelő arányban tartalmaz életerőt adó vitaminokat és ásványi anyagokat. Anélkül formál, hogy bármi fontosat elvonna.

Természetesen, nőknek.

A természetes módszerek híve vagy? Jó hírünk van: az Ultra Loss Shake mögött bár ultramodern technológia áll, a benne található anyagok természetes eredetűek. A célunk az, hogy egészségesen légy jó formában, ezért az összetevők terén sohasem kötünk kompromisszumot.

A protein

A protein készítményeket alapvetően két csoportra oszthatjuk: a gyors és a lassú felszívódásúakra.

Mint ahogy a nevük is mutatja, a különbség a felszívódás sebességében rejlik. A lassú fehérjék fokozatosan és tovább maradnak a véráramban, de kevésbé anabol, vagyis építő hatásúak.

A gyors fehérjék ellenben rövid időn belül, nagy mennyiségben kerülnek elérhető állapotba a szervezet számára, ám nem maradnak sokáig s vérben. Viszont erősen anabol hatásúak.

Tudtad –e? A protein szó görögül „elsődleges fontosságú”-t jelent.

Ezen kívül még csoportosíthatjuk az alapján is, hogy miből készült: tej, tejsavó, tojás, búza, szója, borsó stb. Vannak egyféle és többféle kevert proteinből készült fehérje porok is.

A legismertebb a whey protein vagyis a tejsavó, ami könnyen és gyorsan emészthető – gyors felszívódású. A lassú felszívódású proteinek általában kazeint tartalmaznak, ami a túróban található magas minőségű fehérje féle. Akik laktózérzékenyek azok számára a legjobb alternatíva a szója protein. A tojás protein manapság már nem divat, de a tejsavó megjelenéséig uralta a fehérje piacot. A búza proteinnek magas a glutamin tartalma, ami egy jó tulajdonság, de az íze miatt nem igen alkalmazzák kiegészítőkben. Inkább extra hozzáadott glutaminnal javítják fel a fehérjét.

Újabban feltörekvőben van még a borsó fehérje is. Számos jó tulajdonsággal bír ám polcokon való megjelenésének elég prózai az oka: a tejsavó ár egyre magasabb a világpiacon.

Melyik a legjobb protein?

Nincs kifejezetten olyan, hogy legjobb protein. Mert a célodtól függ, melyik számodra az ideális.

Mikor kell gyors felszívódású protein?

A gyors felszívódású protein alapvető minden edzés után – kell a gyors tápanyag az izmok számára. Emellett még reggel első étkezéshez is alkalmazható, hiszen az éjszaka folyamán a szervezet „éhezett” és kell a gyors utánpótlás.

Fogyasztása edzés után napi rutinná kell hogy váljon!

Mikor kell lassú felszívódású?

Lassú felszívódású proteint az utolsó esti étkezés mellé, vagy helyett javasolt fogyasztani. Mivel lassan szívódik fel, így az éjszaka folyamán a szervezet fehérje ellátottsága folyamatos marad és nem kell izmot bontania, hogy pótolja a hiányt. Illetve hasznát vehetjük akkor is, ha tudjuk, hogy hosszú ideig nem lesz alkalmunk rendes, szilárd ételhez jutni.

Emellett mindkét típusú proteint használhatjuk az édesség utáni vágy csillapítására. Sőt ha választani kell a két típus között, én mindenképp a gyors felszívódásút javaslom, mert azzal is lehet étkezést kiváltani, csak az nem telít el olyan sokáig.

Tipp: fogyaszd pudingként. Ehhez keverj össze kb fél deci folyadékot (zsírszegény tej vagy víz) 3 evőkanál proteinporral és máris eheted a krémes desszertet.

Szép napot!