A legtökéletesebb zabpalacsinta recept

Sziasztok, kedves Blogolvasók!

Hoztam nektek egy kis különlegességet. A diétám és életmódváltásom ideje alatt, a palacsinta hiányzott a legjobban. Akárhány palacsinta receptet kipróbáltam, egyik sem volt az igazi, sem ízre, sem kinézetre, letapadtak, elszakadtak és mindig csalódott voltam. Végre találtam egy olyat, ami tuti biztos jó, finom és egészséges, diétába beilleszthető verzió. Lassú felszívódású minőségi szénhidrátokkal, és fehérjében is gazdag. A kalória tartalma nem túl magas, kedved szerint elkészítheted ebédre, reggelire, vagy csak néha nasi gyanánt. Íme a recept:

A legtökéletesebb zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • 2 db közepes vagy kis méretű tojás.
  • 20 gramm zabkorpa.
  • 55 gramm zabpehelyliszt.
  • 1 csipet só.
  • 2 teáskanál Norbi Update Zero édesítőszer. (Vagy más édesítőszer ízlés szerint, az sem baj ha kihagyod belőle.)
  • 150 ml csökkentett zsírtartalmú tej. Én 0,1%-os zsírtartalommal rendelkező tejet használtam hozzá, amit a Tescoban lehet kapni, kicsit drágább, de nem olyan zsíros.
  • Kevés víz.
  • Fél teáskanál sütőpor.
  • Ízlés szerinti töltelék.

Elkészítése:

A két tojást a tejjel simára keverem. Majd beleteszem a zabkorpát, a csipet sót és a zablisztet, sütőport is. Simára keverem simét, majd mehet bele az édesítőszer. Én robotgéppel dolgoztam. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy sűrűbb palacsintatészta állagot kapjunk, ne túl folyósat. Hűtőben 2-2,5 órát pihentetem. Ez nagyon fontos, ekkor megdagad benne a zab, minden formában. Ha letelt az idő akkor kiveszem, látom, hogy jó sűrű lett. Annyi vizet teszek hozzá, hogy ismételten azt a folyósabb állagot visszakapjam, amit a pihentetés előtt.

Teflon serpenyőben, ZSIRADÉK NÉLKÜL IS KI LEHET SÜTNI! NEM TAPAD LE, NEM TÖRIK EL, NEM ESIK SZÉT!

Szép barnára sütjük, mind a két oldalát, majd ízlés szerint töltjük. Én sovány tehéntúrót tettem bele egy kis édesítőszerrel elkeverve, valamint Norbi Update édesítőszerrel készült barack lekvárt. Mehet bele mák, dió, fahéj, mogyorókrém, más lekvárok és fehérje "puding" is. A lényeg hogy ne tartalmazzon cukrot és sok zsírt.

Nekem ebből az adagból 7 kisebb darab lett, de egész vaskosak, nem az a vékony fajta.

Tápanyag tartalma a töltetlen paliknak:

  • 518 kcal.
  • 39 gramm fehérje.
  • 57 gramm szénhidrát.
  • 18 gramm zsír.

Ez az összesre vonatkozik, ami egyáltalán nem vészes.

Jó étvágyat!

Nassolnivaló variáció - Mákos, habos sütemény

Sziasztok!

Mint ígértem, ma sütöttem egy habos, mákos, könnyű süteményt. Diéta alatt fogyasztható mértékkel.

Mákos, habos sütemény

Hozzávalók:

  • 7 db tojásfehérje.
  • 1 db tojássárgája.
  • 1 csipet só.
  • 150 gramm mák.
  • Egy pici 0%-os tej.
  • 50 gramm kókuszzsír.
  • 1 teáskanál sütőpor.
  • Fagyasztott erdei gyümölcs.
  • Norbi Update 1 Zero édesítőszer.

Elkészítése:

A tojássárgáját, 2 és fél evőkanál Norbi édesítőszerrel verjük fel, majd tegyünk bele egy csipet sót, a ledarált mákot, egy nagyobb löttyintés tejet és a sütőport. Alaposan keverjük össze robotgép segítségével, majd mehet bele a puha kókuszzsír is. Fakanállal keverjük bele a gyümölcsöket szépen. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd teszünk bele 2 és fél evőkanál Norbi édesítőszert és ezt a masszába óvatosan beleforgatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt kisebb jénaiba vagy tepsibe szépen beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amikor már szépen barnul a teteje kivesszük egy kicsit. Míg hűl, felverjük egy kevés édesítőszerrel a maradék tojásfehérjét és a tetejére rétegezzük. Visszatesszük még a sütőbe 10-15 percre. Ha szépen rábarnult a tojásfehérje, akkor jók vagyunk. Kivesszük, és egy öt perc múlva szépen felszeleteljük.

Nekem nem lett olyan szép, mert egyből felvágtam, várjatok vele egy picit. Tehettek rá diabetikus vagy édesítőszeres, update lekvárt is.

Tápértékek az egészben:

1444 kcal, 58 gramm fehérje, 44 gramm szénhidrát, 114 gramm zsír.

Kb. 18-19 szelet lett belőle, 1 adagban: 80,2 kcal, 3,2 gramm fehérje, 2,44 gramm szénhidrát, 6,3 gramm zsír.

Velem egy kicsit megszaladt a ló és a fél tepsit benyomtam, mert olyan könnyed süti, de ezt kompenzálom este egy edzőtermi edzéssel.

Jó étvágyat!

 

Nassolnivaló variáció - "Hamis Raffaelo" desszert (Tízóraira, és uzsonnára is fogyaszthatod!)

Tízóraira, és uzsonnára is fogyaszthatod, ezt a túrós desszertet. Nem véletlenül kapta a hamis Raffaelo nevet. Az íze hasonlít a híres golyóéhoz, de az állaga nem éppen. Imádom, próbáljátok ki ti is, ha egészséges életmódot követtek vagy diétáztok, akkor is nassolhatjátok!

"Hamis Raffaelo" desszert

Hozzávalók:

  • 150 gramm natúr, sovány, light, zsírszegény tehéntúró.
  • Kb. egy csapott evőkanál kókuszreszelék.
  • 1 csapott evőkanál hántolt, mandulaforgács.
  • Norbi Update Zero édesítőszerből egy vagy másfél mokkáskanálnyi. (Lehet Stevia is!)
  • Kevés víz.

Elkészítése:

Mérjétek le a túrót, egy kevés vizet engedjetek hozzá, hogy ne legyen annyira száraz, hanem könnyen keverhető. Törjétek össze villával. Mehet bele az édesítőszer, a kókuszreszelék és a mandula is. Alaposan keverjétek össze és már fogyaszthatjátok is. Minőségi zsírok, magas fehérje tartalom és kevés szénhidrát!

Szép napot!

Nassolnivaló variáció - Banános finomság

Sziasztok, kedves Blogolvasók!

Mint tapasztalhattátok, egy kicsit megkésve érkeztem ma bejegyzéssel, mert tegnap ért egy baleset. Leszakadt tőből a kezemen a köröm a hüvelykujjamon és rohantunk a sebészetre...injekció, kiszedés, kötözés...tovább nem is részletezném. Rettentően fájt és pont edzésre mentem volna, ráadásul jobb kezes vagyok és ez a jobb kezemmel történt.
A lényeg, hogy így sem adom fel a diétát, sportot, mozgást. Lementem a terembe és fájdalmak közepette végignyomtam a súlyzós edzést. Hajrá! Nincs kifogás.

A következő nasi recept egyszerű, fagyasztott banánra, magas kakaótartalmú, cukormentes, zsírszegény, étcsokoládéra és cukormentes, zsírszegény mogyoróvajra lesz csupán szükségetek. Hűtőbe tároljátok!

Szép estét!

Nassolnivaló variáció - Fehérjés túró

Ezt a nasit, nagyon imádom és bűntudat nélkül ehetem.

Fehérjés, túró

Hozzávalók:

  • 200 gramm sovány tehéntúró.
  • Víz.
  • 2 adagolókanál ízesített fehérjepor, ízlés szerint, én csokis-kókuszosat tettem bele.

Elkészítése:

Egy villával összetöröd a túrót, beleteszed a fehérjeport. Annyi vizet teszel bele, hogy kissé krémes állagú és jól elkeverhető legyen. Már fogyaszthatod is. Edzés után is egy jó kis fehérjebomba, lefekvés előtt vagy nasiként is tökéletes.

Szép napot!

Habcsók & Púder

Ha vérbeli nő vagy, akkor jó helyen jársz. Itt mindent megtalálsz, amire csak szüksége van egy modern hölgynek.

Íme:
- Divat
- Szépségápolás
- Sütés-főzés
- Lakberendezés
- Dekoráció
- Kézügyesség
- Ünnepek
- Életmód, egészség
- Kipróbált termékek
- Sport
- Szerelem
- Barátság
- Kultúra, programok
- Könyvek
- Mozi, filmek
- Események, sztárvilág
- Zene
- Videók

Minden nap, jövök bejegyzéssel, akár többel is! Ide érdemes visszatérni! Mentsd le az oldalt a kedvencek vagy könyvjelzők közé!
Kellemes böngészést kívánok!

Olvasd el ezeket is!
Oszd meg a bejegyzéseket!
Megosztás
Címkék