Audrey Hepburn egy divatikonná vált, főleg az utóbbi években. Különböző kiegészítőket lehet kapni, amin Ő maga szerepel, vagy egy híres idézet tőle. De sajnos sokan nem tudják, hogy ki ő igazából. Tudj meg róla mindent te is! Elhoztam a 3 kedvenc filmemet tőle, amik világhírnévre tettek szert. (Forrás: Wikipédia)

Audrey Hepburn-ről:

  • Audrey Hepburn (Brüsszel, 1929. május 4.Tolochenaz, Svájc, 1993. január 20.) angolholland származású Oscar-díjas színésznő volt. A világraszóló filmes karrier után a UNICEF utazó nagyköveti feladata töltötte ki az életét.
  • 1945-ben, a háború után, Audrey Amszterdamba költözött, és balettet tanult Sonia Gaskellnél.
  • Audrey tánckari balerina volt a színpadon, musicalekben kapott táncos szerepeket, emellett modellkedett is, valamint kisebb szerepeket játszott néhány filmben: Young Wives' Tale, Laughter in Paradise, The Lavender Hill Mob és Monte Carlo Baby. 1951-ben a Monte Carlo Baby forgatása alatt választották ki Colette Gigi című regényéből készült Broadway-darab főszerepére.
  • Audrey első főszerepe Amerikában Ann hercegnő volt a Római vakációban Gregory Peck oldalán.
  • A filmért megkapta a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat.
  • 1953-ban megismerkedett Hubert de Givenchy-vel, a divattervezővel, a Sabrina című film forgatásakor, akivel mély barátságot kötött. Audrey lett Givenchy múzsája, ő tervezte a ruháit otthonra és a filmjeihez.
  • Egyik leghíresebb filmje az 1961-es Álom luxuskivitelben.
  • 1993-ban halt meg vastagbélrákban a Genfi-tó melletti házában. 1994-ben két fia, Sean és Luca megalapította az Audrey Hepburn Gyermek alapítványt.
  • 1999-ben az életét filmre vitték The Audrey Hepburn Story címmel.

Az egyik leghíresebb filmje, az "Álom luxuskivitelben". Egyszerűen imádom. Itt van róla egy rövid kis összefoglaló (Forrás: port.hu) :

Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben egyre csak a luxusékszerbolt csábító kirakatát bámulja. Ez álmai netovábbja, hiszen tizennyolc évesen otthagyta szülővárosát és férjét, hogy divatos frizurával és negyven centis szipkából pöfékelve mint playgirl meghódítsa New York előkelő világát. Adakozó kedvű kísérőkben és hóbortos partikban nincs is hiány, épp csak érzelmeknek van szűkében. Mindaddig, amíg bele nem habarodik egy ágrólszakadt, sikertelen íróba... - Blake Edwards humoros és gondolatébresztő filmje Truman Capote novellája nyomán.

A film főcímdalát Frank Sinatra énekelte Moon river címmel (Hallgasd meg! Katt a linkre!): http://www.youtube.com/watch?v=_Jg-FQ-UB9g

Római vakáció

A gyönyörű Anne, egy távoli ország trónjának várományosa, európai körutazást tesz. Mire Rómába ér, már olyannyira unja a hivatalos látogatási rendet és közszereplést, hogy enyhe hisztériás rohamot kap. Az orvosok nyugtatót adnak a hercegnőnek és azt tanácsolják neki, hogy pihenjen. Anne azonban mást forgat a fejében, úgy dönt, hogy a pihenés helyett inkább elmegy mulatni. A szállodájából kiszökve egyedül vág neki Róma utcáinak. Így találkozik össze Joe Bradley-vel, az amerikai újságíróval, aki élete sztorijának reményében saját lakására viszi a nyugtató hatása miatt szédelgő hercegnőt.

Sabrina

A Sabrina elbűvölő, humoros és Hollywood legnagyobb csillagaival tündököl. Humphrey Bogart, Audrey Hepburn és William Holden a főszereplői ennek a Hamupipőke történetnek, melyet a neves filmes, Billy Wilder (Alkony sugárút, Van, aki forrón szereti) rendezett.
Bogie és Holden a hipergazdag Larrabee fivérek Long Islandről. Bogie tetőtől talpig munkában van, Holden tetőtől talpig aranyifjú. De amikor Sabrina, a családi sofőr lánya hazatér Párizsból, immáron felnőtten és elragadón, minden készen áll a családi tűzijáték kirobbanására, ahogy a fivérek Hepburn igéző bájainak bűvöletébe esnek.
Kellemes filmezést kívánok mindenkinek!