Sziasztok!

Mint ígértem, ma sütöttem egy habos, mákos, könnyű süteményt. Diéta alatt fogyasztható mértékkel.

Mákos, habos sütemény

Hozzávalók:

  • 7 db tojásfehérje.
  • 1 db tojássárgája.
  • 1 csipet só.
  • 150 gramm mák.
  • Egy pici 0%-os tej.
  • 50 gramm kókuszzsír.
  • 1 teáskanál sütőpor.
  • Fagyasztott erdei gyümölcs.
  • Norbi Update 1 Zero édesítőszer.

Elkészítése:

A tojássárgáját, 2 és fél evőkanál Norbi édesítőszerrel verjük fel, majd tegyünk bele egy csipet sót, a ledarált mákot, egy nagyobb löttyintés tejet és a sütőport. Alaposan keverjük össze robotgép segítségével, majd mehet bele a puha kókuszzsír is. Fakanállal keverjük bele a gyümölcsöket szépen. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd teszünk bele 2 és fél evőkanál Norbi édesítőszert és ezt a masszába óvatosan beleforgatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt kisebb jénaiba vagy tepsibe szépen beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amikor már szépen barnul a teteje kivesszük egy kicsit. Míg hűl, felverjük egy kevés édesítőszerrel a maradék tojásfehérjét és a tetejére rétegezzük. Visszatesszük még a sütőbe 10-15 percre. Ha szépen rábarnult a tojásfehérje, akkor jók vagyunk. Kivesszük, és egy öt perc múlva szépen felszeleteljük.

Nekem nem lett olyan szép, mert egyből felvágtam, várjatok vele egy picit. Tehettek rá diabetikus vagy édesítőszeres, update lekvárt is.

Tápértékek az egészben:

1444 kcal, 58 gramm fehérje, 44 gramm szénhidrát, 114 gramm zsír.

Kb. 18-19 szelet lett belőle, 1 adagban: 80,2 kcal, 3,2 gramm fehérje, 2,44 gramm szénhidrát, 6,3 gramm zsír.

Velem egy kicsit megszaladt a ló és a fél tepsit benyomtam, mert olyan könnyed süti, de ezt kompenzálom este egy edzőtermi edzéssel.

Jó étvágyat!