Sziasztok, kedves Blogolvasók!

Itt egy finom, ízletes ebéd variáció, ami nagyon egészséges.

Rakott Brokkoli

Hozzávalók (2 adaghoz, 2 napig is eheted akár ebédre, vagy vacsorára):

  • 450 gramm fagyasztott vagy friss brokkoli.
  • 100 gramm sovány tejföl.
  • 1 db tojás.
  • 90 gramm natúr, sovány, zsírszegény joghurt.
  • Só és egyéb fűszerek ízlés szerint.
  • Light mozzarella.

Elkészítése:

A brokkolit egy lábosba öntjük és felengedjük egy pici vízzel. Teszünk bele ízlés szerint sót és egyéb fűszereket, de nem kötelező. Megpároljuk, kis lángon, míg kicsit puha nem lesz, de nem kell teljesen puhának lennie.
Ha kész van leszűrjük és egy jénaiba öntjük.
A tojást, a tejfölt és a túrót keverjük össze és öntsük a brokkolira.
A mozzarellát szeleteljük fel és tegyük a tetejére.
Előmelegített sütőben 120-130 fokon süssük addig, amíg a sajt jól rá nem olvad. Nem lesz barna mivel a mozzarella, nem nagyon barnul be.

Jó étvágyat!