Sziasztok, kedves Blogolvasók!

Itt egy tuti tipp, hogy mit egyetek ebédre, vagy vacsorára ha diétán vagytok, vagy csak egészséges táplálékot szeretnétek magatokhoz venni!

Párolt csirkemell szárnyas fűszerrel, párolt brokkolival

Hozzávalók:

  • 150 gramm (nyersen, kiolvadtan mérve) csirkemell filé.
  • Ízlés szerint Mikado Szárnyas fűszer a Lidl-ből (49 forint egy csomag és még marad is belőle bőven! Só nem kell hozzá, mert a fűszerben van!)
  • Néhány brokkoli rózsa.
  • Víz.
  • Esetleg egy kevés natúr kókuszzsír, a legjobb ha bio.

Elkészítése:

A brokkolit tegyük egy lábosba, engedjünk alá egy kevés vizet és tegyünk rá egy fedőt. Közepes rózsán, a legkisebb lángon pároljuk, amíg puha nem lesz. Nem kell neki sok idő, hamar kész van. Villával ellenőrízzük mennyire puhult meg a "szára", mert az a legkeményebb része. Ha kész van, akkor öntsük le róla a vizet és már fogyasztható is. Ha nagyon puhára főzöd, készíthetsz belőle brokkoli pürét is. Nincs másra szükséged, csak egy turmixgépre, vagy inkább botmixerre.

A húst mossuk meg, vágjuk le róla a zsíros részeket majd vágjunk vékony szeleteket. Fűszerezzük a szárnyas fűszerünkkel ízlés szerint.
Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés vizet és a húst ebbe pároljuk, kb. 30 percig alacsony lángon. Időközben forgassuk meg őket. Ha meg szeretnénk pirítani is egy kicsit a felszínét, akkor tegyünk a vízbe kb. fél evőkanál kókuszzsírt, vagy kókusz olajat. Miután megpárolódott a hús és puha vegyük le róla a fedőt, hogy elfőlje a vizet és az olajon megpiruljon egy kicsit.

Jó étvágyat!