Imádod a túrót, de diétázol és szeretnél helyesen táplálkozni? Itt van néhány tipp, hogy hogyan fogyaszthatod el péládul reggelire vagy edzés előtt.

  • Túró + Fahéj
  • Túró + Fahéj + Édesítőszer
  • Túró + 1 citrom reszelt héja vagy citromlé
  • Túró + Kapor
  • Túró + Petrezselyem
  • Túró + Zöldségek (Paprika, hagyma, paradicsom stb.)
  • Túró + Joghurt vagy Kefir
  • Túró + Meggy
  • Túró + Gyümölcsök
  • Túró + Reszelt alma és fahéj
  • Túró + Alma és fahéj
  • Túró + Málna és eper
  • Túró + Kókuszreszelék és édesítőszer
  • Túró + Cukormentes lekvár
  • Túró + Dió vagy Mandula és egy kevés édesítőszer
  • Körözöttként elkészítve
  • Túró + Natúr joghurt + Banán
  • Túró + Natúr joghurt + Cukormentes müzli
  • Túró + Vanília aroma + Édesítőszer
  • Turó + Fehérje turmixxal összeturmixolva gépben + Víz

Természetesen a túró legyen sovány, alacsony zsírtartalmú. A gyümölcsökből ízlés szerint tegyünk bele. Az édesítőszer akkor a legjobb ha növényi alapú például a sztevia. Ajánlom a Norbi Update 1-es Zero édesítőszert. Ez teljesen "átfolyik" a testünkön, nem rakódik le zsírpárnaként. Igaz az ára drága, de ha keveset használsz belőle akkor megéri. A joghurtok is legyenek zsírszegények és cukormentesek. (A kefir is!)

Ezeket a túrós ételeket fogyaszd reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, edzés előtt. Nagyon ízletesek, természetesen fűszerezheted ezer féle módon, de kerüld a sót és a fűszersókat.

A kiegyensúlyozott táplálkozás része a túró

A sovány tehéntúró fogyókúra esetén is ideális. A kiegyensúlyozott étrend részeként bátran ehetünk túróval töltött sült almát, túróval rakott karfiolt, körözöttes sajttölcsért, petrezselymes túrókrémet vagy túróval töltött paradicsomot.

A túró az egyik legjobb utánpótlás sportolás után, hiszen kitűnő kalciumforrás, foszfortartalma pedig a tejénél is magasabb.

Legegyszerűbb változatban fogyaszthatjuk gyümölccsel (pl. eper, málna, reszelt alma) és kevés joghurttal elkeverve, így készíthetünk krémtúrót adalékanyag és cukor vagy édesítőszer nélkül. A krémtúróhoz a gyümölcsöt vágjuk apróra, vagy villával pépesítjük, belekeverjük a túrót (használjuk a krémes állagút), keverjünk hozzá ízlés szerint kevés tejfölt, joghurtot vagy kefírt. A cukor teljesen elhagyható, esetleg mézzel vagy juharsziruppal, vanília aromával, őrölt fahéjjal ízesíthetjük. Sokrétűen felhasználható torták, sütemények, palacsinták töltésénél, de önmagában is fogyasztható. Hasonlóan készíthetünk mártogatósokat is, amely akár szendvicskrém is lehet.

(Forrás: Internet)

Jó étvágyat!